Днес проведе първата си работна среща Общинският съвет за тристранно сътрудничество

Общинският съвет за тристранно сътрудничество проведе първата си работна среща в нов състав. Негов председател е кметът на община Казанлък Галина Стоянова, а членове са заместник-кметът Лилия Цонкова, Евелина Костова – гл. експерт „Социални дейности“, която е секретар на съвета, председателят на КТ „Подкрепа“ в община Казанлък Цветанка Пискова, председателят на КНСБ Пенко Койнов, както и представители на работодателските организации.

Форумът прие правилата за работа на съвета за тристранно сътрудничество и обсъди екологичното състояние на община Казанлък по предложение, направено от Пенко Койнов.

Членовете дискутираха възможности за увеличаване на зеленото богатство в Казанлък, като по предложение на кмета Стоянова в тази инициатива да бъдат привлечени училищата, чиито възпитаници не само ще засадят дръвчета, например за първия учебен ден, но и ще поемат ангажимент да поддържат зелените площи в двора на своите учебни заведения или в определен периметър около тях. По този начин подрастващото поколение ще се възпитава в грижа за природата и опазване на зеленото богатство в града и населените места.

Следващата работна среща на Общинския съвет за тристранно сътрудничество, която ще се проведе в началотот на м. септември, ще бъде с акцент върху бизнеса в Казанлък, като бъдат поканени за участие представители на фирми и предприятия от различни браншове.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram