От понеделник започва мащабно асфалтиране на улици на територията на община Казанлък

От понеделник 30 юли започва мащабно асфалтиране на улици на територията на Казанлък и населените места. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. На нея присъстваха зам. кметът по строителство Даниела Коева, гл. инж. Румяна Никова , старши експертът „Улични пътни мрежи и съоръжения“ Ботьо Бонев, както и представители на двете най-големи фирми изпълнители.“ ДИМАС“ АД – Габрово, ще работи по 22 от общо 44-те обекта, заложени в Инвестиционната програма на Община Казанлък. Стойността на тези 22 обекта е 781 043, със срок на изпълнение , даден от фирмата, 70 дни. Вече тече оглед на улиците, по които ще работи.

Втората фирма е Обединение „Пи Ес“ – Стара Загора. В обединението влизат фирмите „Пи Ес Ай“ и „Ес Би Ес“. „Пи Ес“ ще работи по 18 обекта на обща стойност 776 819 със срок на изпълнение 7 седмици.

Още две фирми ще работят по обекти, включени в обществената поръчка – казанлъшката „Мегастрой“, която ще изпълнява един обект на стойност 19 998 лв и старозагорската „Асфа“ – един обект на стойност 14 976 лв.

Общата стойност на дейностите по ремонта, асфалтирането и преасфалтирането на улиците е 1 592 837.

Изпълнението на обектите от двете фирми „ДИМАС“ АД и обединение „Пи Ес“ ще става по определен график за всяка позиция.

11950 кв.м четвъртокласни пътища от общинската пътна мрежа ще бъде ремонтирана на обща стойност 175 хил.лв. Участъците, предложени след оглед от общинските служители, и общия размер на средствата за тях бяха гласувани от Общинския съвет на сесията вчера, 24 юли.

След проведената обществена поръчка „Реконструкция на улици в град Казанлък, населените места и общинска пътна мрежа през 2012 г. по обособени позиции“, в резултат на подадените оферти от участниците, се е получил свободен ресурс от 205 хил.лв.224 741лв. от тези средства, с решение на ОбС от 24 юли т.г. ще бъдат насочени за реконструкцията на бул. „Александър Стамболийски“ в частта от ул. „Стара планина“ до ул. „Войнишка“ и от ул. „Войнишка“ по ул. „Ген. Драгомиров“ до колелото. Изпълнител на дейностите в тези участъци ще бъде избран след обществена поръчка, очакщва се до 28 дни той да бъде известнен, след провеждане на законните процедури.Контролът по изпълнение на работата и разходването на средствата ще се упражнява от зам. кметът по строителство Даниела Коева, гл. инж. Румяна Никова и старши експертът „Улични пътни мрежи и съоръжения“ инж. Ботьо Бонев.

На пресконференцията кметът Стоянова заяви, че ремонтът на уличната мрежа ще се извърши с кредита, който бе гласуван от Общински съвет на Казанлък и който премина на обществено обсъждане с гражданите. Фирмите изпълнителки на поръчката дават гаранция за качеството на работата, а контролът от страна на Общината ще се осъществява по три начина, за да не се допусне никъде некачествен ремонт и недостатъчно добра асфалтова настилка.“Надявам се догодина да продължим да асфалтаираме с една такава амбициозна инвестиционна програма, разбира се , ако тя бъде одобрена от ОбС и по този начин през следващите 1-2 години да се приключи с асфалтирането на улици в общината и да бъде подобрена нейната инфраструктура“, заяви в заключение кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram