Губернаторът Ранов: В пет села ползват вода от водоноски

Нивото на язовир „Копринка“ е паднало с 3 см. Пътят Казанлък-Стара Загора остава затворен!

 

Днес, от 10,00 часа, Областният управител инж. Георги Ранов свика Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, в частност/наводнения/. На него се докладва и анализира актуалната обстановката в областта през изминалото денонощие и се набелязаха неотложни мерки за справяне с последиците от кризисната ситуация в региона. Това се казва в прессъобщение от Областна администрация-Стара Загора.

По предоставена информация, данните към 10.12.2014 година за язовир Копринка показват, че техническия му обем е 142 милиона кубически метра. В момента в язовира има 139. 491 милиона кубически метра вода. Изпускат общо 119, 2 кубически метра в секунда, като по река Тунджа изпускат общо 107, 1 кубически метра в секунда, а по канала за Стара Загора  – 12 кубически метра в секунда. Водното ниво в язовирът от 6.00 ч. до 8.00 ч. е паднало с 3 см.

От EVN информираха, че няма населени места с нарушено електрозахранване.

ОПУ информира, че  пътят между Стара Загора и Казанлък / I – 5 /, в района на с. Ягода  – с. Тулово е затворен и сигнализиран, като обходен път е  Ягода –  Ражена –  Бузов град и Ягода –  Шаново – Николаево.

По актуалната информацията  от  МВР,  в Община Раднево  е залят мост между с. Ресиманово и с. Бели бряг. Обходният  маршрут е през с. Знаменосец.

Зам.  кметът на Община Мъглиж  докладва, че по  пътя  с. Сливето – с. Ветрен има свлачище, но то е  сигнализирано и движението се регулира само в едно платно.

По информация от ВиК, в 5  села  от областта имат проблеми с питейната  вода. Към момента вода се осигурява с водоноски от ВиК.

След приключване на заседанието на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, от 11,00 часа в Конферентната зала на Областна администрация Стара Загора се проведе пресконференция с журналисти. Областният управител инж. Ранов и неговият заместник Маноил Манев информираха медиите за актуалната обстановка в областта.

С цел осигуряване на пълна прозрачност, достоверност и своевременно достигане на актуална информацията до гражданите на областта,  за  медиите ще бъдат организирани ежедневни брифинги, непосредствено след заседанията на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Всички ще бъдат коректно уведомявани за начален час и място на провеждане.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram