Деца рисуват Коледа

Последното коледно ателие за годината събра в Детския отдел на общинска библиотека”Искра” най-големите възпитаници на казанлъшката детска градина „Пчелица”. Шестгодишните малчугани рисуваха своите коледни картички в приятна творческа атмосфера. Инициативата за коледните ателиета е ежегодна, с участието на деца от основните училища и детските градини от Казанлък. Тази година в проявата се включиха и ДЦДУ, Сдружение „Бъдеще за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа,, ОДК”СВ. Иван Рилски”, както и четалищата в Крън и Енина.
След децата от градините „Звънче” и „Теменуга”, от Детската рисувална школа на  Ваня Запрянова, и възпитаниците на ЦДГ„Здравец”, представители на „Пчелица” също нарисуваха своите коледни картички с желания, като съвсем естествено, в тях присъства празничната тема с Дядо Коледа, снега и подаръците.
Децата сами избират темите на своите коледни картички, които като послания ще достигнат до различни институции в региона и страната.
В началото на следващата седмица картичките, изработени от малките читатели на библиотеката ще бъдат подредени в специална изложба в Детския отдел, по време на която ще бъдат раздадени награди и лакомства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram