В Шипка вече си имат уютна зала за спорт, мечтаят за футболно игрище

Свежа, чиста и уютна зала за спорт посреща младежите в град Шипка. Завършено бе реновирането на фитнес залата в градчето. От Кметството обясняват, че в основата на всички усилия е желанието е да бъдат насърчени децата към двигателна активност и занимания със спорт. Благодарения на личния пример на кметицата Василка Панайотова и на екипа й, крайният резултат е видим, а мястото вече изглежда привлекателно след пълната му промяна.

В деоностите като доброволци се включват и много местни младежи – Мария Ненова, Антони Петров Георгиев, Дончо Попминчев от с. Шейново, а Корнелия Перчемлиева дарява велоергометър за нуждите на обекта. Не малко деца от Шипка се включват в почистването на помещението, за освежаване и подреждане на уредите за тренировки. Сега амбицията на градчето е да се сдобие и с минифутболно игрище. С тази цел Кметство- Шипка участва в националната кампания „За чиста околна среда – 2023, на тема : Обичам природата и аз участвам“, като бе подготвен проект „ЕКОФУТБОЛ“. 88 младежи от гр. Шипка заявиха чрез подписка, че желаят да съдействат с доброволчеки труд за осъществяване на на това начинание.

Проектът бе внесен в МОСВ /по време на управлението на служебното правителство/, но през април Кметство- Шипка получи неаргументиран отказ. „Това по никакъв начин не ни обезкуражава, напротив, още повече ни амбицира, ние сме упорити и вярваме, че един ден и тази мечта ще бъде осъществена. Нашето мото е „Постоянството постига идеята“, посочва кметицата Василка Панайотова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram