В РИК спокойни за изборния ден – взети са всички противоепидемични мерки

507 секционни избирателни комисии ще има в област Стара Загора. От тях 5 ще бъдат т.нар. ковид секции в община Стара Загора и 13 – в областта. Отделно от тях подвижни секции за хора с увреждания има 8 за цялата област. В затвора ще бъдат отворени две секции, стана ясно на пресконференция на председателя на Районната избирателна комисия Теодора Крумова. Все още не е ясен точният брой на избирателите в областта. Тази информация от РИК – Стара Загора очакват да получат в неделя (04.04.2021г.) сутринта.

Общо членовете на комисиите в областта са малко над 4 хиляди. 365 машини за гласуване ще бъдат доставени за областта най-вероятно на 3 април сутринта, поясни Крумова. С машина за гласуване ще разполагат секциите с над 300 избиратели.

Осигурени са дезинфектанти, маски, ръкавици. Взети са всички противоепидемични мерки, разписани в заповедта на здравното министерство, увери Теодора Крумова.

Чувалите с бюлетините и протоколите от секционните избирателни комисии на областта ще се събират в сградата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Изчакването ще се случва на Античния форум, обясни процедурата в изборната нощ Теодора Крумова.

Изборният ден на 4 април започва в 7.30 и приключва в 20.00 часа, ако има желаещи да гласуват може да бъде удължен до 21 часа.

Източник: Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram