Започват валежи

Днес през страната ще преминава средиземноморски циклон. Облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност. Преди обяд вятърът ще е до умерен от юг-югоизток, а след обяд в по-голямата част от страната постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°. През нощта срещу неделя на много места валежите ще продължават. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг, в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°. През нощта срещу неделя от запад ще нахлува студен въздух.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от изток-югоизток – предимно слаб, по-късно през деня ще се ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram