Ансамбъл „Арсенал“ продължава своето турне в Япония

Ансамбъл „Арсенал“, с художествен ръководител Христо Стоянов, представиха Казанлък и България на Световния фестивал в „Глобул Арина“, Фукуока, Япония (16 -18 септември). Съорганизатори на събитието са нашите посланици на фолклора в Страната на изгряващото слънце заедно с почетния консул на България във Фукуока Хироши Мунемаса. В последното десетилетие Ансамбъл „Арсенал” изнася в Япония поредица от концерти пред широката публика.

Турнето на казанлъшките танцьори този път ще продължи до 27 септември.

Освен в Мунаката, разположен в префектура Фукуока и побратимен с Община Казанлък японски град, Ансамбъл „Арсенал“ ще гастролира в Осака, Хирошима, Нагасаки и др. градове на Япония. В програмата е включено посещение на японски училища, детски градини и старчески домове, с изнасяне на концерти. Възпитаниците на Христо Стоянов за пореден път ще направят и показнo пред японските домакини на традиционните българските танци, песни и обичаи. 

След тригодишно прекъсване, заради Ковид пандемията, казанлъчани участват в Есените празници на Япония, в чиито дни се проведе и Българският фестивал в Мунаката. Фолклорен ансамбъл „Арсенал“ се представи с традиционни български песни и танци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram