Вече 29 години честваме Международният ден на учителя

Мирослав Маринов – Листа за Общински съветници БСП за България Преференция 113

Още от далечни времена учителят винаги е заемал важна част в обществото. Именно защото без хора, които да образоват, едно общество не би могло да съществува. По време на Възраждането в България учителите са сред пионерите, поставили основите за възстановяването на националното ни самосъзнание. Едни от най-великите наши исторически личности са били и учители – Неофит Рилски, Петър Берон, Христо Ботев, Иван Вазов, Добри Чинтулов, Йордан Йовков, Братя Миладинови.

Всеки от нас помни своя първи учебен ден и своя първи учител. Всеки от нас има учител, който е оказал важна роля в живота му, защото освен знанията той му е дал и цялата си любов, научил го е да мисли самостоятелно, да търси и намира отговори, да се съмнява, да анализира, да прави разлика между добро и зло.

Моята цел като общински съветник, подкрепен от коалиция БСП за България ще е професията учител да получи обществено признание и уважение, а учителят да се чувства свободен да реализира идеите си, за да я има България!

С любовта и търпението, с които той води за ръка бъдещето на България , българският учител продължава да бъде будителят на нашето време – най-борбеният, най-вдъхновеният, най-ревностният пазител на българските национални ценности и свобода!

Уважаеми учители,

Вие сте щастливи с любовта на учениците си!

Бъдете здрави, все така всеотдайни и отстоявайте себе си!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram