Галина Стоянова: Обединихме се и защитихме розовото масло!

Битката, която поведохме преди повече от девет месеца, най-накрая се увенча с успех! Щастлива съм, че днес Европарламента гласува „за” розовото масло! Но по-щастлива съм от факта, че Казанлък показа на Европа и пред света, че може да отстоява и защитава поминъка си – емблемата на България  – розата и розово масло! Благодаря на всички казанлъчани, че заедно поведохме тази битка и на днешна дата показахме, че, когато сме единни, можем да постигнем всичко.

Тази победа нямаше да е възможна и без светкавичната реакция на евродепутатът Андрей Новаков, както и на колегата му Асим Адемов, бившия земеделски министър Десислава Танева, бившия изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие” Васил Грудев, с които в началото на март тази година проведохме срещи с тогавашния еврокомисар Мария Габриел и с докладчика по Регламента за Класифициране, етикетиране и опаковане на вещества и смеси (CLP) в Комисията по околна среда на Европейския парламент Мария Спираки. Благодаря на всички евродепутати, които се обединиха и застанаха като едно цяло зад българския интерес!

Всички работихме рамо до рамо, за да опазим и съхраним поминъка на Казанлък и Долината на розите.

През май тази година организирах и Казанлък бяхме домакини на Международна конференция в защита на розовото ни масло. На 1 септември казанлъшка делегация гостувахме в Европарламента, където представихме българското розово масло и инсталация за варене на розова вода пред евродепутатите и за пореден път показахме, че розовото масло е напълно органичен продукт, който по никакъв начин не е вреден за човешкото здраве, а производството му не включва използването на никакви химикали.

Днешната победа на всички нас, казанлъчани, ми дава куража и още по-голямата увереност да продължа да отстоявам каузите на нашата община!

Огромно благодаря на всички Ви за единството и подкрепата!

Обединихме се и защитихме розовото масло!

снимки личен архив

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram