Зеленски гневен на Европа: Украйна е оставена сама срещу Русия. Всички се страхуват!

Украйна е оставена сама срещу Русия. 


Кой е готов да се сражава заедно с нас? Не виждам никого. Кой е готов да даде гаранции на Украйна за членство в НАТО? Всички се страхуват”, каза Зеленски във видеозаписа, публикуван в социалните мрежи от украинското президентство.

И продължи гневно:Аз попитах двадесет и седемте лидери на Европа, ще вземат ли Украйна в НАТО. Директно попитах. Всичките те се страхуват. А ние не се страхуваме. 

Искат да ме убият. Определиха ме като цел №1, семейството ми – като цел №2.

Врагът иска да ни унищожи политически, унищожавайки държавния глава, подчерта Зеленски.

По предварителни данни, днес ние сме загубили 137 наши герои – наши граждани. Военни и граждански лица, посочи Зеленски.

„Врагът нанася удари не само по военни обекти, както заявява. Но и по граждански. Те убиват хора и превръщат мирни градове във военни мишени. Това е подло и никога няма да бъде простено„, подчертава президентът.

„Разполагаме с информация, че в Киев са навлезли диверсионни групи. Затова моля киевчани: бъдете внимателни, спазвайте комендантския час. Аз оставам в правителствената зона заедно с всички, които са нужни за работата на централната власт“, каза още Зеленски в обръщението си.

„Чухме от Москва, че те все пак искат да говорят с нас. Те искат да говорят за неутралния статут на Украйна.

Аз казвам на всичките партньори на нашата държава: сега се решава съдбата на нашата страна. Аз ги питам: вие с нас ли сте? Те отговарят, че са с нас. Но не са готови да ни вземат при себе си в Алианса.


Аз попитах двадесет и седемте лидери на Европа, ще вземат ли Украйна в НАТО. Директно попитах.
Всичките те се страхуват. А ние не се страхуваме. Не се страхуваме да говорим с Русия. Не се стрехуваме да говорим за гаранции за сигурността на нашата държава. Не се страхуваме да говорим за неутрален статут. Но какви ще бъдат гаранциите за сигурността ни? Кои държави ще ги дадат?„, подчертава още Зеленски.

Украйна е оставена сама срещу Русия, заяви Зеленски, цитиран от Франс прес.
Кой е готов да се сражава заедно с нас? Не виждам никого. Кой е готов да даде гаранции на Украйна за членство в НАТО? Всички се страхуват”, каза Зеленски във видеозаписа, публикуван в социалните мрежи от украинското президентство.

Украинският президент Зеленски изрази опасения, че руски диверсанти вече са проникнали в столицата Киев.

По думите му руснаците искат да унищожат Украйна политически, като унищожат държания й глава.

Обръщението му към нацията завършват така:

„Трябва да се разговаря за края на това нахлуване. Трябва да разговаряме за спиране на огъня.
Но сега съдбата на нашата страна зависи напълно от нашата армия, от нашите сили по сигурността, от всички наши защитници. И от нашия нарад, от Вашата мъдрост.“

Превод и редакция: Епицентър.бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram