Проф. Владимир Чуков: Путин е обявил война не само на Украйна, а на т.нар. колективен Запад

Важно е и предупреждението към Запада да не помагат на режима в Киев, обясни проф. Владимир ЧуковРуският лидер най-вероятно ще свърже Беларус, Донецк, Луганск и Крим, смята тойПроф. Владимир Чуков: Путин е обявил война не само на Украйна, а на т.нар. колективен Запад12448 | 24 февр. 2022 | 11:48″Това, което силно ме тревожи, е, че той е нарекъл украинското правителство „неонацисти“, отрече съществуването на украинска държава и реално ще направи всичко, тези, които управляват и са демократично избрани, да изчезнат“, коментира
„Преди около месец бяха очертани следните параметри – десетки хиляди убити, но бежанските колони се изчисляваха на над половин милион души. Сега може би цяла Източна Украйна ще бъде окупирана“. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ проф. Владимир Чуков, международен анализатор и специалист по Близкия изток.

„Отхвърлях възможността за подобен тип действия до момента, в който Путин произнесе една параноична реч, която беше пътна карта. Това, което той каза, сега се изпълнява в момента“, каза проф. Чуков.

И допълни, че това, което го е шокирало, е била заканата за онези, които са предотвратили акцията на руски спецслужби в Одеса.

„Путин каза, че ще ги намери, което означава – ние ще дойдем“, коментира Чуков.

„Това, което силно ме тревожи, е, че Путин е нарекъл украинското правителство „неонацисти“, отрече съществуването на украинска държава и реално ще направи всичко, тези, които управляват и са демократично избрани, да изчезнат“, смята Чуков.

Важно е и предупреждението към Запада да не помагат на режима в Киев, обясни той.

Анализаторът допълни, че Путин най-вероятно ще свърже Беларус, Донецк, Луганск и Крим.

„Крим, който върви със Сирия, върви с маневрите в сирийски териториални води. Виждате една огромна линия, на която той е обявил война. Не само на Украйна. Той е обявил война на т.нар. колективен Запад“, смята проф. Владимир Чуков. 
Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram