Радев с критика към правителството: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

Нова порция критики към правителството на Кирил Петков отправи президентът Румен Радев. „Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите„. Това заяви президентът Румен Радев завода на металургичната компания за цветни метали „КЦМ 2000“ в Пловдив. Според него не може в условията на остра енергийна криза да бъдат изоставени енергоинтензивните предприятия, които са гръбнакът на нашата икономика, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика.  „Следим какво прави правителството, така че да поевтинее токът и газът и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се рискът от фалити и загуба на пазари“, посочи държавният глава. По думите му се са неотложни законови промени. Трябва да имаме реална ликвидност и реални ангажименти. Той определи „КЦМ 2000“ като пример за приватизация и технологичен лидер. За него такива структуроопределящи предприятия трябва да бъдат подкрепени.  Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ „Белене“ той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. „Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал“, коментира Радев.Преди посещението си в завода президентът Румен Радев разгледа с интерес златни и сребърни кюлчета, изложени във витрините на металургичния гигант край Пловдив. Показа му ги главният изпълнителен директор Румен Цонев преди да го въведе на среща с ръководството на завода. „Ще ви покажем най-съвременните методи за производство на сребро“, обясни Цонев. Радев благодари за поканата. „С удоволствие ще разгледам, защото вие сте образец за успешна приватизация“, каза президентът. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Радев с критика към правителството: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

  1. Как така КАНЯТ БОЙКО БОРИСОВ за съвет И УЧАСТИЕ на Мюнхенската конференция? Бойко Борисов? Как? Нали честният
    рашков им обясни, че ББ яде хора, краде пари и тем подобни! Има сигнали човекът! Може сам да си ги пише, но
    си ги има! Защо Западът не търси съвет от нашите големи
    гении като радев, канадските джендъри, честни, почтенни, красиви и цялата останала шайка от мутри
    и улични гамени влязла в Народното събрание с машините на мадуро.
    Голям срам за българския народ – без извинение – ругаят и плюят ББ, а Европа го вика да им дава съвети. Ех такъв шамар не се ядва! Разбрахте ли българи защо никой не ни уважава в чужбина
    след като свалихте ББ? Ама тия хора на Запад нищо не разбират бе – трябвало да викат за акъл не ББ, ами
    радев шушумигата, ха-ха-ха-, и как пропуснаха да поканят киро простото и о ужас, дори неговата любовница
    я няма ха-ха-ха-ха-, че и и любовникът на асен василев джендъра ха-ха-ха-ха срам, срам, срам, позор, излагация,
    унижение, презрение, пренебрежение, незачитане, неуважение, антипатия, отвращение, оскърбление,
    подигравка за нашите избиратели с голям мозък тръгнали да чегъртат най-големия държавник на България! Нищо
    в България няма да се оправи, докато не върнете ББ на власт. Пък като не щете – гладувайте, зъзнете, плащайте
    700 за ток (нали трябва да пълним офшорките на хунтата) докато ви дойде акъла в главата? Глупаци с глупаци,
    пред очите ви бъркат в кесията и ви вземат парите, и вие български юнаци, срамно, позорно мълчите като безпомощни баби!!!

Comments are closed.