Петков с първа заповед: Зелен сертификат за всеки, който влиза в МС

„От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация. Моля ви и ви призовавам! Моята първа заповед в МС днес ще бъде всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат и се надявам това да стане във всички министерства, това заяви премиерът на България Кирил Петков при откриването на срещата Powers Summit.

По думите му, трябва да се вдигне сериозно нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да бъде отворен, децата да ходят на училище и болниците да не са пълни.

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, заяви Петков.

„Това е общо дело и споделена отговорност, която всички заедно трябва да направим“, допълни Петков.

Три основни приоритета на правителството си, посочи министър-председателят.
Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., посочи премиерът Петков.
Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците на да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.


Технологии, предприемачество, образование, финанси, здравеопазване са темите на форума „Българския Давос” в София.

Това е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която ще присъства Кирил Петков като премиер. Той ще участва в откриването събитието днес.

Организатори са Дигиталната национална коалиция и фондация „Уебит“.


Според предварителната програма участие във форума ще имат министърът на образованието Николай Денков, министърът на екологията Борислав Сандов и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram