Краставиците станаха по-скъпи от месото

Тежката икономическа ситуация, резкият скок в цените на енергоносителите и пълзящата инфлация доведоха до скок в цената на почти всички хранителни продукти.

В последните дни пазаруващите са скандализирани от шоковото поскъпване на краставиците, които в търговската мрежа се търгуват на цени, по-високи от тези на месото.

Секторът е на ръба на пропастта. Много от колегите не работят. По-силен вятър и ще бутне и останалите, които работим, сподели за БНР оранжерийният производител Веселин Велев от Куртово Конаре.

Заради резкия скок в цената на природния газ част от оранжериите затвориха. Преди дни държавата гарантира 3,5 млн. лева помощ, но според Велев това е недостатъчно и при галопиращите цени на всичко, би трябвало и държавните помощи да се вдигнат. Той подчерта, че производителят е последният, който може да контролира цената на краставиците.

Българските краставици излизат от оранжериите на цена от 5 лева за килограм. Според Велев с наближаването на пролетта цените ще започнат да намаляват.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Краставиците станаха по-скъпи от месото

  1. Ще станат, след като гласувахте за шайката от престъпници и се съгласихте да плюете и клеветите най-успешния Български премиер Бойко Борисов. Ако краставиците са 8 лева и доматите 7, а за тока плащате 700 лева и хляба 2 лева, спомнете си, че при ББ тези зеленчуци бяха по лев и нещо,
    токът беше около 50 лева, а хлябът – 60 ст. Логиката диктува да се върне на власт ББ. За около 6 месеца всички тия многобройни кризи, които ни натресе румен радев с неговата мафия за да ни краде ще бъдат разрешени и ще почнем отново да получаваме пари от Брюксел, вместо да заробваме децата си и внуците си да плащат заеми, за които управляващите отказват да кажат къде отиват – дали в офшорките на семейство радеви или в офшорките на киро простото, на евреина, на баджанаците, на любовниците на управляващите. Никога не съм очаквал, че моят народ, от който съм произлязал и който ми е дал всичко, което имам, ще падне до такава низост да вярва на кюлчета и банкноти в чекмеджето. То и аз мога да фотографирам моите пари (кюлчета нямам) в нощното ми шкафче или в шкафчето на моите съседи – но дали това ще е доказателство, че съм корумпиран? О българи, защо се оставяте да ви лъжат и ограбват и на всичкото отгоре зад гърба ви да ви се подиграват и презират разни криминални негодници?

Comments are closed.