И Пеевски скочи на Тагарев: Да подава оставка, той не може да изисква нищо от българския парламент!

Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес пред българския парламент веднага! Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент, може да внесе, комисиите да го разгледат, това е законовия ред, и парламентът да прецени. Министрите не могат да изискват нищо от парламента.

Така депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира искането на военния министър Тодор Тагарев депутатите да приемат по-бързо сделката за бронетранспортьорите „Страйкър“.


Пеевски обясни, че може да иска оставката на министър, защото парламентът е избрал правителство. „Лично аз съм си дал вота за този кабинет и мога да поискам от името на нашата парламентарна група“, заяви Пеевски. Но уточни, че трябва да види изявлението на Тагарев и ще го коментира по-късно.

Винаги има недоволни, когато има реформи в полза на хората, коментира той критиките към промените в конституцията.

Ние смятаме, че сме направили най-добрия проект за промени в Конституцията, който и ще гласуваме, допълни депутатът от ДПС.

Мандатът на главния прокурор остава само един за 5 години и това ще бъде променено между първо и второ четене, това е нашето изискване да подкрепим промените в Конституцията, категоричен бе Пеевски.

Той добави, че от ДПС не желаят да имат номинации за министри в кабинета на ротацията.

„Няма да участваме в това нещо“, уточни още той.

Пеевски напомни, че след като ГЕРБ се оттеглиха от предложението за промяна на датата на националния празник от 3 март на 24 май, ДПС и ПП-ДБ нямат достатъчно гласови, за да прокарат подобна промяна.

Днес промените в конституцията няма да бъдат приети на първо четене, защото нямаме необходимите 180 гласа за това, обясни Пеевски. 

Изочник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram