Опашки за ваксини се извиха в Пловдив

Опашка от желаещи да се имунизират срещу коронавирус се вият цяла седмица пред Регионалната здравна инспекция в Пловдив, видя репортер на GlasNews.bg.

Хората чакат, за да си поставят нова бустерна доза.

„Има опашка при нас. Освен в нашия кабинет, още 7 ваксинационни центъра провеждат имунизация срещу ковид, същата може да бъде направена и при личните лекари“, съобщи пред GlasNews.bg д-р Милена Панайотова от РЗИ-Пловдив.

Четири паралелки учат дистанционно заради ученици болни от ковид в града. Четири са училищата, в които има потвърдени случаи на болни от коронавирусна инфекция деца.

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив съобщиха, че към този момент четири са карантинираните паралелки, които провеждат онлайн обучение, като не са затворени цели училища. От там уточниха, че няма нищо извънредно, както и че това са мерките, които се прилагат за ограничение на разпространението на вирусната инфекция.
Дистанционното обучение ще продължи за около седмица.
Тази година директорите на учебните заведения не са длъжни да обявяват в сайтовете на училищата, когато има болни от коронавирус и учениците са преминали на обучение от разстояние в електронна среда.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram