Атентат срещу главния прокурор Иван Гешев, държавата е вдигната на крак

Атентат срещу главния прокурор Иван Гешев – избухнал е взрив на пътя   София – Самоков пред кортежа на Обвинител № 1. Информацията бе потвърдена от МВР. Държавата е вдигната на крак.

По информация на Епицентър. бг целта на взрива е била колата, в която е бил Гешев. Спасило го е, че в последния момент той е сменил автомобила.

По първоначални данни пред една от колите, с която се придвижва Гешев, е избухнало взривно устройство.

Инцидентът е станал около 12 часа.

По първоначални данни взривът е станал малко след Железница край село Ковачевци.

Никой не казва какво е състоянието на Иван Гешев.

Взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е бил „насочен“, която показва, че са действали професионалисти, които са знаели точно кога и към кои автомобили да се задейства взривното устройство.

В момента на взрива в района е имало интензивно движениe, с оглед на края на серията почивни дни. За щастие, поне за момента няма информация за пострадал случайно преминаващ автомобил. Този факт сочи, че евентуалните атентатори са знаели добре с какви автомобили се предвижва обвинител №1, научи Епицентър. бг от свои източници.

От близо две години Иван Гешев се охранява от НСО, след като парламентът отне от главния прокурор Бюрото по защита и го прехяърпли към Министерство на правосъдието.

Само преди 20 дни журналистът Атанас Чобанов публикува в личния си профил снимка на Гешев, на която той бе заснет в гръб в обществена тоалетна. Как, къде и кой е направил снимката и защо охраната на Гешев не е реагирала, не стана ясно.

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза в телефонен разговор за NOVA директорът на болницата д-р Ковачка. Новината, че при инцидента няма ранени потвърди и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Пътят от Железница към Ковачевци е затворен, извършват се огледи.

NOVA твърди, че инцидентът е свързан със сигнал за поставено взривно устройство на пътя, откъдето е трябвало да мине кортежът.
  

Пътят е затворен, извършват се огледи.

За първи път в демократичната история на България е извършен опит за атентан срещу главния прокурор

Очаквайте подробности. /Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram