Гешев е сменил в последния момент автомобила и това го е спасило. Взривът е бил с цел убийство!

Главният прокурор Иван Гешев е сменил в последния момент автомобила и това го е спасило от взрива, който неизвестни засега атентатори сложиха пред кортежа му по пътя за Железншца, научи Епицентър. бг от свои източници.


Главният прокурор е трябвало да пътува за Турция, но решава да отиде на Боровец, в базата на Цигов чарк, за да поздрави младши прокурори. 

Късно през нощта  се е прибрал от Украйна с бронираните коли, остава с тях и тръгва за Боровец тази сутрин. Именно тази размяна на автомобилите спасява живота му. А за Турция е трябвало да пътува с други коли.

Взривът е поставен на самия път и е задействан дистанционно. Той  е бил „насочен“, което показва, че са действали професионалисти, които са знаели точно кога и към кои автомобили да се задейства взривното устройство.

В момента на взрива в района е имало интензивно движениe, с оглед на края на серията почивни дни. За щастие, поне за момента няма информация за пострадал случайно преминаващ автомобил. Този факт сочи, че евентуалните атентатори са знаели добре с какви автомобили се предвижва обвинител №1, съобщиха пред Епицентър. бг източници от разследването.

– При първоначален оглед се намират съчми, от ударната вълна осколките са потрошили дървета в периметър от 20 метра;


– Ударната вълна е възпроизвела пламък над 5 метра;


– Според сапьорите на място взривът е бил за убиване!


– Има ранен служител на НСО, настанен е в „Пирогов“.


– Бронираната кола, в която е бил Гешев, с е пукнати стъкла и множество щети по автомобила.

Пропомняме, че преди две години, когато депутатите преместиха Бюрото по защита от главния прокурор към Министерство на правосъдието, тогавашният служебен вътрешен министър Бойко Рашков обясняваше, че Иван Гешев изобщо нямало нужда от охрана.


– Слес час се чака брифинг на Сарафов./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram