А. Симов: Заради Асандж знаем какви ги е вършил Николай Младенов, когото ни продават за спасител

Съдебният отказ за екстрадация на Джулиан Асандж е едно от най-важните решения на които ще станем свидетели през нашия кратък и бурен живот. Репресията срещу истинската журналистика не е спряла и вероятно ще се засилва в близко време, но станахме свидетели на едно миничудо.
Това коментира във Фейсбук журналистът и депутат от БСП Александър Симов по повод вчерашното решение на съда във Великобритания.
Ето какво написа още Александър Симов:

Английският съд не се огъна на политическия съд и спаси един истински приятел на България като Асандж.

Защо казвам, че е приятел на България ли?

Защото, дами и господа, благодарение на него ние знаем една разтърсваща история и тя е свързана с човек, който в последните дни се опитват да ни набутат в гърлата като идеален потенциален премиер на България – Николай Младенов.

От имейлите на Хилъри Клинтън, които точно Асандж направи публично достояние, ние знаем какви ги е вършила тази одиозна фигура в качеството си на външен министър на Борисов. И така – оказва се, че в момента, в който първото правителство на ГЕРБ реши, че ще затвори окончателно проекта АЕЦ „Белене“ през 2012 година първата работа на „нашия“ външен министър е да си строши краката от бързане, за да информира американците за това решение. При това той няма привилегията да го съобщи пряко на тогавашния държавен секретар Хилъри Клинтън, а го казва на един от многобройните й заместници. Рапортува. Докладва. „Задачата е изпълнена“.

Именно от този имейл научихме, че основната причина за посещението на Клинтън у нас не е била да развива отношенията между двете държава, а единствено и само да приключи проекта за „Белене“. И вижте как медиите ни са отразили визитата й у нас – в информациите в тях за „Белене“ почти не се говори. Защото това е задкулисието и мизерията на голямата политика.
 
Съжалявам всички дребни душици и кандидати за лакеи, които виждат в пускането на такава информация „кремълски проект“. Това е автентична журналистика. Хора като Асандж теглят историята напред, защото той сляпо вярва, че правителство, което крие тайни няма как да работи в интерес на хората. Можем само да му благодарим за това. Защото така имаме някаква представа каква светла личност ще се опитват да ни продават като бъдещ спасител на България.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram