„Кога отново ще има „Общинска полиция“ в Казанлък?“, пита млада дама политик

Кирилка Димитрова – председател на Младежкото обединение на БСП в община Казанлък, сподели случка, при която местната полиция е реагирала бързо и е била върната чантата на ограбена жена.

Кики Димитрова благодари на полицаите през Фейсбук и поставя парливия въпрос: „Кога отново ще има „Общинска полиция“ в Казанлък?“.

Тя разказва в поста си как миналия петък вечерта се прибирали с две приятелки, а на едната в осветен участък непознат й краде чантата.

„В рамките на има-няма 48 часа й бяха върнати вещите“, уточнява младата дама политик и отправя благодарности към органите на реда: „Благодарим на единствената работеща институция в момента в общината ни за спазване на реда! Доста нападки имаше срещу Полицията, но дали има причина? Сами преценете! Ресурсът й е малък за цялата община, но хората си вършат работата. Махнете си ръцете от тях! Тези хора излизат от домовете си да отидат на работа и не се знае дали ще се приберат. От месеци пиша за контрола и как се бият на центъра на Казанлък, как трябва да има повече пешеходни и патрулиращи полиции, кражбите зачестяват, нападенията по улиците, влизането в домовете на хората, не вървим спокойно по улиците и през деня!

Всеки твърди, че преди време не е било така. Колко от пишещите са информирани, че цял отдел “Общинска полиция” е премахнат? Преди имаше патрулиращи полицаи по лозята, пешеходни и по кварталите. Били са около 40 човека. Кога ще има отново „Общинска полиция“? Ние определено не сме бедна община! Върнете този отдел и престанете да търсите виновни, защото не е полицията! Въпреки малкия ресурс те вършат работа в рамките за този ресурс!“.

Кики Димитрова уточнява, че изразява гражданска позиция. „Защото се научихме да си мълчим, да не би да ни направят нещо. След случката с грабежа – стресът е едно на ръка, утре може да бъде убит човек, може да е всеки един от нас. Може да сте вие, детето ви, родител, приятел и т.н. Най-важното нещо е да е подсигурено спокойствието на гражданите, а не да им се бърка само в джоба и да се създава напрежение. Нищо лично спрямо някого, благодарим ви, че ни пазите! Благодарим за бързото реагиране!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram