Да си купиш свидетел за 50 000 лв.

Стойчо Стойков, който иска да свидетелства срещу кмета на Гурково и ръководни фактори от ДПС за купуване на гласове, се оказва, че сам купува свидетели срещу тях .

На 18.04.2023 г.на очна ставка по досъдебно производство N: 19/23 по описа на Окръжен следствен отдел Стара Загора ори Окръжна Прокуратура Стара Загора, става ясно, че между Г.В, Стойчо Стойков и Кольо Атанасов от Гурково са проведени 3 срещи. На тях Стойков и Атанасов, склонявали Г.В. да лъжесвидетелства, като обвини в престъпление синът на кмета на Гурково, че го е накарал да подхвърли в имот на Атанасов кутия с наркотици и че ако свидетелства ще му заплатят сумата от 50 000 лв . По безспорен начин е установено, че гурковския бизнесмен Кольо Атанасов е дал на Стойко Стойков сумата от 2 000 лв., а при третата им среща дал 23 000 лв. С уговорката, че останалите 25 000 лв. Ще даде след разпита. Стойков, който уж е свидетел на престъпна схема дал на Г.В . 12 500 лв., а останалите е взел за себе си. Това потвърждават и тримата при очната ставка, като става ясно, че са го заявили и при предишни разпити,

И тук идва парадокса – прокуратурата повдига обвинение на Г.В., който се явява свидетел, че е склоняван към лъжесвидетелстване, а на тези който са дали парите не се повдигнати обвинения. Подстрекаването на някого към лъжесвидетелство се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация, а при условие, че подстреканите лица са две или повече – с до три години затвор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram