Четирима казанлъчани щурмуват Обиколката на България

В стартиращата до часове колоездачна обиколка на страната ще участват четирима състезатели на клуба от Несебър, всички свързани с този спорт в града на розите. Отборът, с който ще се представят несебърци в тура, включва Александър Алексиев, Иван Мухтаров и младите попълнения в мъжкия състав – Онур Татар и Петър Чавдаров.

Ветеранът Стефан Христов няма да участва, заради контузия, обявиха от отбора. Шансовете за челно класиране намаляват с неговото отсъствие, но пък несебърци се надяват и тази година на етапна победа. В миналогодишното издание на Обиколката Александър Алексиев бе единственият български колоездач, който победи в етап на състезанието от Елена до родния Мъглиж, а след това финишира 23-ти в крайното класиране.

За съжаление, тази година няма имаме възможност да посрещнем колоездачите ни в града на розите, тъй като маршрутите заобикалят Розовата долина.

Този път няма да има целокупна Обиколка на България, а две отделни състезания от същата категория: Обиколка на север и Обиколка на юг.  След последните корекции, първото състезание ще е четириетапно в три дни – от 3 до 5 септември, а второто – триетапно – от 7 до 9 септември.

МАРШРУТИТЕ

„Север”

1. етап, 3 септември: София – Троян

2. етап, 4 септември: Троян – Плевен

3. етап, 4 септември: Плевен – Свищов

4. етап, 5 септември: Свищов – Елена

6 септември – почивен ден.

„Юг”

1. етап, 7 септември: Елена – Ивайловград

2. етап, 8 септември: Ивайловград – Стара Загора

3. етап, 9 септември: Стара Загора – Пловдив

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram