Футболистки от Казанлък с националния излизат за победа срещу Израел и Германия

Селекционерът на женския национален отбор на България Силвия Радойска обяви група от 21 имена за предстоящите двубои от група H на световните квалификации. Сред повиканите при защитниците са местните състезателки Кристиана Караиванова ( Локомотив – Стара Загора) и Силвия Кефалова (НСА), които имаха успешни сезони с девическите гарнитури, но дебютираха и при жените.

На 1 септември от 19:30 ч. отборът на България ще гостува на Израел в Нес-Зиона, а на 6 септември от 19:30 ч. приема лидера в квалификационната група Германия на ст. „Локомотив“ в Пловдив.

„Това са последните ни два мача от квалификациите за световното“, разказва Кристиана Караиванова. Казанлъчанката коментира и предстоящите мачове на националния отбор, както и представянето си до момента с екипа на България:

„Чувствам се прекрасно, защото за пореден път се доказвам , че съм достатъчно добра за женския отбор на толкова крехка възраст. Тренирам много усърдно и безспирно, за да може един ден да съм постоянен избор за селекцията и заедно с всички да покажем, че можем много повече от резултатите, които показваме. Имам големи очаквания за мача ни с Израел, само ако се мотивираме правилно, защото самочувствието от множеството загуби ни куца. Ще се справим! Този с Германия – няма нищо повече да стане, освен да натрупаме опит и да се борим колкото можем. Дано постигнем успех и излезем достойно!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram