Създателят на „Кукерландия“ във фото и джаз амплоа в Казанлък

Изложбата „Джазът през погледа на фотографа Константин Зайков“ пред Тракийската гробница в парка „Тюлбето“ официално постави началото миналия петък вечерта на седмото издание на форума „Джаз фест Казанлък“, който е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе – 2022.

„Това е моята трета самостоятелна изложба, като и трите са на тема „джаз“, разказа за БТА  Зайков. Тя включва 20 фотографии от различни джазконцерти и фестивали в България, а няколко от тях са направени по време на „Джаз фест Казанлък“ през 2019 г., посочи той.

Константин Зайков снима джазсъбития от около десет години.

Зайков е член на Асоциацията на американските фотографи (PSA), от която има звание „Proficiency”, на Международната федерация на артистичната фотография със звание „Артист фотограф“ и на Българската фотографска академия „Янка Кюркчиева“. Той посочи, че има над 150 участия в престижни конкурси и изложби в над 75 държави по света, от които е получил повече от 50 награди. 

Зайков е учредител на Ямболската фотографска общност. Той е и идеен създател на Международния фотографски конкурс „Кукерландия“, който от 18 години съпровожда едноименния фестивал в Ямбол.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram