Френски спец с революционно въведение във футбола, покани треньорът ни на специализация

Футболният треньор и анализатор от Казанлък Мариян Василев продължава с поредицата си от онлайн срещи с известни спортисти в своето ново амплоа – Футболен Podcast с Мариян Василев. Седми гост в живото му предаване бе популярният френски треньор и методологист Робер Боавен. С превода му помагаше футболният агент и анализатор Евгени Найденов. Французинът е бил директор в школите на „Амиен“, „Гренобъл“ и др. По неговата методология за специфични тренировки работят в „Монпелие“ и „Олимпик“ Лион, а познанията му просто са впечатляващи.

Френският специалист разказа различни истории от футболния си път, а към края на разговора разкри за това революционно въведение във футбола. Боавен е автор на специфична методология за индивидуални тренировки, която набира огромна популярност във френския елит. Робер сподели, че неговата цел е в краткосрочно време такава длъжност да има във всеки треньорски щаб. А подобни наченки вече има във Франция. Доста от топ елитните отбори са въвели неговия модел на работа, който вероятно ще взаимства и от българските отбори.

Боавен сподели, че е истинско удоволствие да комуникира с млад и амбициозен специалист, какъвто е Мариян Василев, и дори го покани на специализация във Франция. В края на епизода в поредната игра за публиката казанлъшкият треньор (ФК „Розова долина“) отново спечели. Той игра благотворително за Светлозар Сербезов. Събеседникът му трябваше да изброи 11 национали на България в рамките на 30 секунди. Футболното гуру не успя да се справи със задачата и обеща да съдейства, и да се включи в каузата на Светльо. Вижте цялото интервю тук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram