Свикват спешно съвещание заради международните забрани за пътувания от и до Великобритания

Британският премиер Борис Джонсън свиква тази сутрин спешно заседание, заради вълната от забрани за полети до и от Великобритания, обявена от много страни с цел да се спре разпространението на новия щам на коронавируса, плъзнал широко из страната, предаде Ройтерс.
„Премиерът ще председателства заседанието на групата за спешно реагиране КОБРА. . . В момента вече са в ход и други срещи по въпроса, които ще продължат и утре, за да бъдат подготвени солидни ответни планове“, каза говорителката.
Британското правителство обяви още по-строги ограничения в Лондон и Южна Англия, за да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса.
Вече десетки страни, включително и европейски, обявиха, че спират всички полети до и от Великобритания, а някои не приемат и пристигащи с други транспортни средства оттам.
След като снощи Франция забрани за 48 часа пристигането на всякакви пътници по въздух, море и с влакове през тунела под Ламанша, британските власти затвориха фериботния терминал на пристанище Дувър на Ламанша, където вече бяха започнали да се събират огромни опашки от автомобили и пътници, желаещи да прекосят водната преграда към континента.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram