ФК „Овощник“ – не сме имали лиценз, че да го продаваме

Скандалът около присъствието и представянето в шампионата на Трета лига – Югоизточна група на изпадналия от миналото първенство ФК „Сливен“ продължава с пълна сила в началото на тази седмица. Клубът не пести издънките си в родния футбол по всички възможни фронтове. Получава критика не само за неочакваното си завръщане при аматьорите, но и за играта си в момента. Без победа и отбелязан гол, с незавидна голова разлика от 0-35.

На брифинг вчера футболната легенда и неуспял президент на БФС Димитър Бербатов, който има зад себе и подкрепата на десетки български клубове, отново заговори за грубо погазване на устава на БФС, давайки пример с втория отбор на „Арда“ и ФК „Овощник“, които играха бараж за влизане в по-горната група. „Арда“ спечели промоцията, но се отказа от участие в Трета лига. На клуба на Овощник пък бе отказано такова.

„БФС връща Сливен и не дава право на „Минерал“ да участва в по-горната група. Три мача играят Сливен в момента, голова разлика 0:35. Вчера играят мач, падат 21:0. Така ли развиваме футбол? Общо 140 клуба са изключени, като има индикации, че ще се продължи. Самите клубове не знаят, че са изключени, не им е дадено правото да се защитят, разбират от регистрите на ММС“, каза още Бербатов.

В отговор на пресконференцията, Йордан Лечков, който е вицепрезидент на БФС и свързан с футболния „Сливен“, е заявил, цитиран от Sportlive.bg, че ФК „Овощник“, както се именува вече клубът по документи, е продал лиценза си за 15 000 лв. на „Сливен“.

Пред PressTV президентът на клуба на Овощник Дамян Цанев коментира изказването на Лечков. „Как е възможно да продадеш лиценз, който не притежаваш?!“, недоумява той. „Нека го докаже“, прикани Цанев. Засега няма официална позиция от клуба по изнесената информация.

Каквото и да се случва в тази дивизия, очевидно проблемите остават в „трета глуха“, където впрочем е мястото и на прехваления ФК „Сливен“ в момента. Кой и как го крепи, оставяме на Вас да прецените!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram