Турска делегация на гости на „Казанлък Волей”

 

Делегация от Турция, в която влизат представители на елитния волейтим „Саръйер Беледийеси” –ветерани мъже и ръководството на клуба ще посети Община Казанлък на 11 април, в четвъртък. Поводът за визитата им тук е поет ангажимент и обещание към приятелите от „Казанлък Волей”, в лицето на президента на нашия клуб Васил Аргиров и изпълнителния директор Деко Григоров. През януари женският тим на Казанлък и ръководството гостуваха в Истанбул за едноседмичен подготвителен лагер, част от предсезонната зимна подготовка. Волейболистките бяха настанени в шикозния квартал „Саръйер“, край Босфора.  Изиграха и две контроли с двукратните шампионки на Турция в местната женска Суперлига,  а междувременно тренираха в тяхната спортна зала.  

С елитния турски тим, „Казанлък Волей“ е в много близки приятелски отношения и клубните ръководства постигнаха  договорка за взаимно сътрудничество и обмен.Преди това казанлъчанки играха в турнир именно с домакин турският тим.

В турската делегация са включени и представители на Община Истанбул, а ден след прибиваването им в Казанлък, гостите от южната ни съседка ще отпътуват за Варна, където им предстои визита в кметството на морската ни столица.

В Казанлък от 18 и 30 часа, в зала „Багира Арсенал”, феновете на волейбола ще могат да наблюдават приятелската среща между съставите на ветерани мъже „Саръйер Беледийеси” срещу отбора на Казанлък.

 М.Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram