Състезатели от 10 клуба участваха в дебютна надпревара на стадион „Севтополис“

Няколко първи, втори и трети места спечелиха казанлъшките лекоатлети от клуб”Цветанка Христова в първия Открит турнир по хвърляния в Казанлък, който се проведе благодарение на усилията на именитата спортистка и треньор Светла Миткова , с помощта на Община Казанлък. Състезатели от 10 клуба се включиха в надпреварата за подрастващи. Десет дисциплини присъстваха в програмата на първия Открит турнир по хвърляния на стадион „Севтополис”.

Състезанието е извън стартовете на БФЛА, включени в спортния календар за 2013г., но намеренията на казанлъчани е от догодина това да се промени.

Станислава Василева в сектора на копие при девойки старша възраст и Борис Керанов на диск и гюле при юношите старша възраст спечелиха първи места. Резултатът на шампионката на България на копие в нейната  възрастова група тук бе 35,35 м. Веднага след нея се подредиха по постижения Деница Карамфилова и Радостина Гачева. Деница е и първа на гюле(девойки старша възраст – 17,02 м.)

Един от най-успешните състезатели в лекоатлетически клуб „Цв. Христова” Борис Керанов бе първи в сектора на диск и гюле при юноши-старша възраст, като резултатът му в първата дисциплина в която хвърля – дискът бе 46,40 м.

Клуб „Цв. Христова” спечели и първи места при момчетата под 16 г.на  гюле, където Валентин Цветков е първи с  12,73 м., следван от друг възпитаник на  Светла Миткова -Стефан Оджаков (11.68 м.). Цветков е с най-добро класиране и на копие- 47,25м.

Ясмин Бошнак е първа на копие и с второ място на гюле при момичетата до 16г., съответно с 29,50м. и 10,85 м.

Юношата Богдан Замтиков също се класира успешно в напреварата, ставайки втори на копие с 45,24 м и трети в хвърляне на гюле (13,46м.).

Състезатели от Пловдив, Сливен, В. Търново, Трявна, Карнобат, Харманли и Симеоновград пристигнаха за участие в Открития турнир на ЛК „Цв. Христова”, който предшества организирания на 30 април Мемориал „Цв. Христова”в столицата. В него градът ни ще бъде представен единствено от спортистите на треньорката Светла Миткова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram