Сарата се зае с подготовката на младите кадри от „Казанлък Волей – Багира“

Известният български волейболист и специалист Владислав Тодоров – Сарата, се присъедини към треньорския състав на „Казанлък Волей – Багира” и помага активно в работата на всички представителни гарнитури на клуба – от девойките младша и старша възраст до жените, както и на юношите – младша и старша възраст. 
„Сарата в момента е свободен от ангажименти, след като договорът му в чужбина наскоро изтече. Докато замине отново да работи навън, той ще ни помага. Той сам реши да помага в нашия клуб, така на приятелска основа, без да имаме поети някакви конкретни ангажименти един към друг. 
Много сме му благодарни за този голям жест, който направи за нашия клуб.“, заявява изпълнителният директор на клуба Деко Григоров.
Съпругата на Владислав – Мария Тодорова – Мани е една от основните наши състезателки и капитан на отбора. Владислав Тодоров е селекционер и старши треньор на мъжкия национален отбор на Саудитска Арабия. Очаква се до месец той да отново да поднови своя договор с абарите. 
Сарата се изявява като треньор и в Кипър, но само по време на почивката си като национален селекционер на Саудитска Арабия. Той изгради кариера в Кипър като наставник на елитните „Анортозис”, АЕК (Ларнака) и АЕЛ Лимосал, с които като старши треньор е печелил няколко шампионски титли и национални купи. Сарата е и бивш помощник треньор на мъжкия национален отбор по на България. Работил е също и като треньор в Турция – като първи помощник на Мартин Стоев в елитния „Халкбанк”.
В АЕК (Ларнака) Влади бе заедно със съпругата си и настояща капитанка Мария Тодорова – Мани. Тя също бе известно време треньорка в кипърския АЕК (Ларнака). 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram