„Розите“ с осми успех, остават в челната тройка

Волейболистките на Казанлък надиграха като домакини „Славия“/София/ с 3:0 ( 25:17, 26: 24, 25:19) в мач от единадесети кръг на женското първенство „Демакс лига“  в зала „Багира“. С това „розите“ отбелязаха осми успех, като с три загуби и 25 точки заемат трета позиция във временното класиране.  Така тимът на Казанлък взе реванш от „Славия“ за загубата през първия полусезон в зала „Панайот Пондалов“, която беше със същия резултат.

След победата над ЦСКА в миналия кръг, в това гостуване „славистките“ нямаха същия потенциал. „Розите“ доминираха в първия и третия гейм, като единствено във втората част се получи оспорваност и интрига. Дамите от отбора на годината за Казанлък, съумяха да наложат волята си, а това бе важен момент, който даде своя отпечатък чистата им победа.

В първата част доминираха изцяло състезателките водени от Атанас Петров. След близо 17 минути игра, опитната Йоанна Божилова завърши за 1:0 след нейна точка за 25:17. Близо половин час, оспорвани и динамични минути видяха над 200 души в местната зала, а Мария Кривошийска завърши атаката ни за 2:0 с „трудна топка“ към опитната „славистка“ Ася Динова за 26-та домакинска точка. „Диктовка“ на домакините след час и 15 минути в целия мач и 25:19 за края и 3:0.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram