Казанлъшко семейство е сред евакуираните от огнения капан на ферибота в Йонийско море

Четиричленно семейство от Казанлък е сред спасените и евакуирани пасажери на фаталния ферибот, който се запали край остров Корфу в Йонийско море преди ден.

Евгения и Стоян Турлакови заедно с двамата им синове на 15 и 17 години пътували на ферибота в деня на трагедията от Гърция към Италия, където семейството от години живее. Те са сред късметлиите, оцелели след огнения инцидент, и в момента се намират на остров Корфу, където са евакуирани с останалите, избавени от адската драма.

Според близки на семейство Турлакови са добре, но са изгубили целия си багаж. Стоян е успял да вземе със себе си само малката си чанта. Четиримата са били в Казанлък заради погребението на майката на Стоян Турлаков, след което той е дал положителна проба за ковид и се наложило да изтърпи карантината, а после фамилията се отправила към дома си в Италия, но попаднала на пагубния рейс на ферибота.

„Продължава спасителната операция. Общо 11 души липсват, като се предполага, че 9 са българи. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени”, каза Радостин Вакин, консулът ни в Солун пред NOVA

На борда на ферибота са били 127 българи. Сънародниците ни са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram