„РОЗИТЕ“ ИСКАТ ДА РЕШАТ СПОРА СЪС СЛАВИЯ ОЩЕ НА РЕВАНША В СОФИЯ ДНЕС

Волейболистките на Казанлък Волей – Багира са амбицирани да решат спора със Славия-СУ в четвъртфиналния плейофи за шампионската волейболна титла на България при жените, още днес – на реванша в София. След комфортната си победа с 3:0 у дома, сега „розите“ се канят да постигнат втори пореден успех, който да ги изстреля директно на полуфиналите.
Както е известно в първия си мач, в казанлъшката спортна зала „Багрига“, „розите“ превъзхождаха тотално „белите“ и се наложиха с категоричното 25:18, 25:15 и 25:17 в отделните геймове. Сега казанлъчанки имат намерения да не им се налага да играят трети допълнителен мач и отново да бият в столицата, за да имат повече време за подготовка преди решителните полуфинални мачове, където най-вероятно ще срещнат силния тим на столичния Левски.

„Всички момичета са здрави и готови за предстоящия мач със Славия. Въпреки лесният ни успех с 3:0 в Казанлък, ние не си правим никакви илюзии, че ще бъде леко и на реванша. Затова се стягаме за сериозен и труден мач в столицата. Няма обаче да крием – отиваме в София за втора поредна победа срещу славистките“, коментира старши треньора Петър Дочев.

Очаква се „розите“ да имат добра подкрепа от трибуните по време на мача срещу Славия. Част от феновете им се стягат да пътуват с личните си автомобили до София, за да подкрепят своите любимки във важния мач.

Мачът – реванш между казанлъчанки и славистките е днес вечерта от 17,30 часа в спортна зала „Панайот Пондалов“ в София, като Съдийската комисия към БФ-волейбол определи за рефери на срещата Милан Тодоров и Милена Лазарова./Темпо нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram