Страхил Балов: Реалист съм, но ако не съм оптимист, няма смисъл да продължавам

Колкото и да сме реалисти, съм много разочарован от показаното, от играта и от качеството на двубоя, казва в интервю за bgvolleyball.com старши-треньорът на женския тим на „Казанлък Волей“ Страхил Балов, коментирайки загубата срещу ЦСКА, която ни лиши от третото място в подреждането. „За пореден път се убеждавам, че ни трябва лидер, който да завършва точките след 20-та. В последните три срещи така се получава, че нямаме човек, който да завърши даден гейм или мач. Така се получи и след първия гейм днес. Отново имах нужда от състезателка, която да се нагърби след 20-та точка, но нямаме такава за момента. Смятам, че отборът е много млад и неопитен. Понеже през втория полусезон имахме само гостувания, явно манталитетът ни е такъв – примирени и по-малко агресивни, както и с по-малко борбен дух.

Елица Баракова отлично си застана на поста, след оттеглянето на Виолина Николова и съм много доволен от нея като капитан. Виолина ни даваше сигурност и с Ради Маринова и Ели Баракова имахме три равностойни състезателки. Чувстваха се нейните сила и опит и внасяше спокойствие в отбора в най-тежките моменти“, признава наставникът на казанлъчанки.

Относно плейофите, Балов се надява в следващия месец да вдигне отбора, защото ще се запомни финала. „Ако успеем да достигнем до тези мачове и да спорим за титлата с „Марица“, ще бъде забравено кой е втори и кой – трети. Реалист съм, но ако не съм оптимист, няма смисъл да продължавам“, казва Страхил Балов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram