Първите турнири за казанлъшките каратеки започват през март

След като няколко поредни години Клуб по източни бойни изкуства „Севт І“ нямаше присъствие в почетната десятка на спортистите на годината, през 2013-та година заслужено място в класацията намери Николай Щерев – възпитаникът на треньора Драгомил Иванов . Щерев, който повече от 10 години тренира и участва в състезания, е седми в подреждането на Община Казанлък за Топ 10. Той спечели серия от медали за клуба си през изминалата година.
От 10-та Шисейкан купа София, последнотоа състезание за каратеките в календара, Щерев е с най -много отличия от съотборниците си при юноши-старша възраст (16-17-годишните). Спечели сребърен медал в дисциплината „ката шотокан“ има и две трети места на „сай ката и „кумите“.
В Националния турнир по карате в Габрово през лятото на 2013-та при юношите до 18 години завоюва други 3 медала.
„За клуба ни 2013 година бе много успешна. Завоювахме над 25 медала, сред които имаме и отличия при мъжете“-коментира финала на годината треньорът на каратеките Драгомил Иванов. Ники Щерев е един от най-опитните му възпитаници.
Тази година състезанията за каратеките започват от първите дни на март. Националното първенство за старша възраст юноши и девойки е на 9 и 10 март в Плевен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram