Приключиха общинските ученически игри по баскетбол за момчета и момичета 5 – 7 клас

Отборите на ОУ „Н. Вапцаров“ при момчетата и на „Мати Болгария“ при момичетата 5-7 клас спечелиха общинското съревнование по баскетбол между училищата. ОУ „Н. Вапцаров“, „Мати Болгария“ и ОУ „Хр. Ботев“ Енина – така изглежда подреждането на първите три отбора при момчетата от общо 7-те, участвали в тазгодишните игри по баскетбол за 5-7 клас.
Купата при момичетата в тази възрастова група спечелиха възпитаничките на ОУ „Мати Болгария“, от общо 6 отбора, които влязоха в надпреварата тази година. За баскетболния отбор на училището това е първа общинска победа и гарантирано участие напролет в областния етап на ученическите игри.
С второ и трето място от приключилите ученически игри по баскетбол при момичета 5-7 клас са отборите на основните училища „Н. Вапцаров“ и „Г. Кирков“. Класиралите се на първите три места представители на казанлъшки училища, освен грамоти и купи получиха като подаръци от Община Казанлък и баскетболни топки.
От понеделник, 25 ноември стартират ученическите игри при по-големите -8 и 10 клас. Три момичешки и 6 отбора при юношите ще спорят за приза общински първенец в зала „Севтополис“ на „Стадиона“. В декември предстои и битката за първото място при 11-12 клас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram