Прекадетките на „Казанлък“ се класираха за финалите на регион „Странджа“

Волейболен клуб „Казанлък“ отново бе домакин на турнир за региона „Странджа“, в който се състезаваха прекадетките от Казанлък и съставите на „Раковски“ (Димитровград), „Царево“, „Айтос“ и „Гръм в рая-Свиленград“. В двата дни – 16 и 17 декември бяха изиграни общо 10 мача.

След две победи над отборите от Айтос с 3:0 и морски Царево с 3:1, децата ни, водени от Васко Чилов, загубиха с 1:3 от „Раковски“ и с 2:3 от момичетата на Свиленград.

„На финалите сме на регион „Странджа“ идната година, сред шестте най-добри отбора за момичета под 15 години. Играхме и с по-малки в Казанлък, за да трупат опит и самочувствие, което ни е нужно. Доволен съм, особено от първата среща с „Раковски“Димитровград, въпреки загубата. Нашите 14-ет деца от школата ни сътвориха над 2 часа „спектакъл“. Играха тактически правилно, спазиха всички указания, това е нашият облик. Справиха се, въпреки младостта си, чудесно играха почти през цялото време. „Елементарни“ топки ни костваха загубата, умората във втората среща с децата на „граничен“ Свиленград и повеждането с 2:0 ни отпуснаха и подцениха мача. Февруари или март идната година е финалната фаза за регион „Странджа“, коментира старши-треньорът на казанлъшкият тим Васил Чилов.

„Почиваме по време на Коледа и дните за Нова година, но ще тренираме и по време на ваканцията за момичетата“, бяха категорични от щаба на клуба ни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram