Последни волейболни турнири за сезона при подрастващите

Отборите на ЦСКА, Славия, Марица (Пловдив) и ЙЕБ (Шумен) оформиха финалната четворка на държавните финали по волейбол за момичета до 15 години, от предварителните групи, които се проведоха в София и Пазарджик. Четирите тима, достигнали до финалната фаза спечелиха своите двубои от четвъртфиналите в надпреварата, което им донесе и участие на полуфинал.За съжаление, момичетата на ВК „Казанлък” отпаднаха преждевременно преди да успеят да стигнат до последните срещи от шампионата, след като бяха дисквалифицирани за участие на нередовен състезател.

Нашите волейболистки бяха в предварителна група В заедно с отборите на „Левски”, „Пазарджик” и „Пирин” Разлог” и дадоха достатъчно силна заявка за спечелване не само на мачовете в групата си, но и на първенството, но документална грешка стана причина за отпадането на  казанлъчанки от надпреварата .Така резултатите от изиграните срещи бяха анулирани и тимът ни напусна участието си във финалите. Това доведе до ротация, като волейболистките на Левски излязоха на първото място и се класираха за четвъртфиналите.

Така единственият шанс за медал от държавното първенство тази година за волейболния клуб от Казанлък имат девойки младша възраст, за които последният турнир ще започне не на 9 юни, както беше планирано по-рано, а от 26 юни, в града на розите.

Променена и датата и мястото на срещите за финали при момчета до 12 години. Поради отказа на Русе от домакинство на турнира, вероятно в Стара Загора ще се играят последните срещи за определяне на републиканските шампиони за тази възрастова група с участието на момчетата от ВК „Казанлък”, които правят дебют тази година в първенството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram