Сребро от София за Йоанна Шишкова и Валентин Иванов

 

Над 400 танцови двойки от България, Русия, Румъния, Гърция, Македония, Сърбия, Латвия, Испания, Италия, Германия, САЩ, Канада, Япония и др. участваха в силния международен турнир, на който София бе домакин през почивните дни (31.05 – 1.06.2014 г.).

Тук смесената танцова двойка на КСТ „Роза” и „Загора Данс 2005” Йоанна Шишкова и Валентин Иванов са 10-ти при състезатели до 21 г. на латиноамерикански танци от над 40 двойки. При аматьори над 21 г., с още повече участници – 70 танцови дуета от цял свят, танцовата ни двойка успя да участва на четвъртфинал. На полуфинал Йоанна и Валентин играха при младежи, като останаха 13-ти в класирането. Шишкова и Иванов успяха да спечелят медал от турнира за Купа България – сребърен при младежи, „латина”.

Двойката на „Киара Н” Иван Матанов и Полина Куцарова имат четвърто място при юноши младша възраст на латина” в силния международен турнир. Възпитаниците на Николай Тенев и Антония Каярова не успяха да стигнат до медали, но завършиха участието си в групата с четвърто място на „латина”. В надпреварата за Купа България Иван и Полина са с второ място, отново при изпълнение на „латино-американски танци”. Другата танцова двойка на клуба Персиан Господинов и Доменика Мирчева стана седма на „стандарт” , при юноши старша възраст.

В оспорваното съревнование за Купа България, танцовата двойка на клуб „Роза” с треньори Петър и Ваня Радеви Стоян Петров и Десислава Тенева имат четвърто място при юноши старша възраст , „стандарт”, а Калоян Бялков – Симона Семова са с пето и шесто място в „стандартни танци” и на „латина”.

По календар следващият турнир за клуб „Роза” е на 8 юни, неделя. В Стара Загора се провежда открит турнир -зоново първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram