Катерачите ни с призови места за Купа „Килифарево“

Състезателите на КЕС „Селт” се завърнаха с медали от Килифарево, където участваха в традиционната купа  по състезателно катерене, дисциплината „боулдър“, организирана от БФКА и домакините от АК ”Еделвайс 74”.Тук се проведе 4-ти кръг от държавното първенство по боулдър за мъже и жени и кръг от Купа България за деца, юноши и девойки. С две втори места са представителите на клуба с треньор Никола Недялков Васил Цветков и Стоян Петров. Йоанна Николова остана с четвърто място от 10 души, а Иван Бонев е пети от 15 участника.

Деляна Славова, Радина Димитрова и Полина Димитрова от АТК „Казанлък“ са съответно с второ, трето и четвърто място при най-малките – 7 годишните момичета.

Надпреварата за Купа „ Калифарево“ бе генерална репетиция за малките катерачи на „Селт“ преди традиционния фестивал в Имст , Австрия на 7 юни. Така нареченият „цветен фестивал“ е отворен за участие за деца в дисциплините на спортното катерене „трудност“ и „скорост“. Клуб „Селт“ ще участва с трима от своите състезатели – Стоян Петров, Иван Бонев и Йоанна Недялкова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram