Пилотите на „Ефко Рейсинг“ с призови места от Благоевград

Второ място в отборното класиране , едно първо и две трети места записаха пилотите на  „Ефко рейсинг” във втория кръг на националния планински шампионат в Благоевград.

Завръщане в отбора направи пилотът донесъл най-много спортна слава за автомобилния клуб от Казанлък Тихомир Златков, който оглави класирането в клас Х 4 за автомобили над 2000 кубика. Той е и 4-ти в генералното класиране с 6:32.19 мин.

В клас Х4 Стефан Георгиев с „Форд Ескорд” е с трето място (девети в крайното класиране). Трети в Х2 е още един пилот на АСК „Ефко Рейсинг” – Александър Димитров със „Ситроен Саксо”.

Любен Каменов с „Мицубиши Лансер” от клуб „Каменов рали тийм” спечели ”Планинско Благоевград 2013? с участието на 48 автомобила на отбори от България и Македония.

Втори остана Илия Царски с „Мицубиши Лансер”, трети е Даниел Живков от „Мегапорт” с „Ланча Делта Интеграле”.

Следващият старт за българските пилоти е във Велико Търново. Тази неделя старата българска столица е домакин на кръг от пистовия шампионат.

17 пилота ще карат за автомобилен клуб „Ефко Рейсинг“ през 2013-та година, съобщи на старта на сезона спортният менижджър на клуба Стефан Драганов.

Те ще участват в 10 планински състезания  и  8 писти. Планирани са и няколко старта в рали шампионата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram