Наши спортисти пак са в челните места на маратон

Казанлъчанката Красимира Желязкова е големият победител в класическата дистанция, 42 км., при жените от седмото издание на „Лудогорски маратон”, организиран в местността „Пчелина” от разградския клуб „Зелена стъпка”. Състезателката на „Планинско бгане“ финишира с време 4:32:06 часа. Победата при бегачите мъже е Христо Минков от Троян. На 21 км. първи до финала стигнаха Виктория Бойкова от Смолян и Живко Дучев от София. В тази дисциплина отново не липсваха участници на Казанлък. Милена Стоянова завърши с пето място, а Живко Желязков е 16-и.

Казанлъшките колоездачи Петър Чавдаров и Станимир Иванов окупираха първите места на 42 километра от над 40 участника в дисциплината. Ветеранът Жеко Стойчев приключи на шесто място, а с 12-то е Христо Златев.

В общо шестте дисциплини участваха 218 бегачи и колоездачи от цялата страна. Най-малкият състезател бе петгодишният Теодор Петров от София, който участва в детската дисциплина от 2 км, а в дестинациите за възрастни – 12-годишната Памела Ени, също от София, но семейството й е от кубратското село Мъдрево. Памела финишира втора при жените на 11 км. бягане. Най-възрастният участник пък бе 74-годишният Иван Грозев от Русе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram