Отборна балканска титла за състезателите на „Леон“-Казанлък!

22-то Балканско първенство за мъже и жени по бодибилдинг,фитнес и бодифитнес  събра в Пловдив 92-ма състезатели от 7 държави. 5 състезатели на казанлъшкия клуб”Леон” са отборни балкански шампиони с актив от 310 точки и за двата национални тима.Както първи от медийната група на ПРЕССТВ и радио”Вис виталис” ви информирахме,културистите на казанлъшкия клуб с треньор д-р Данаил Генев от Казанлък ,ще представят България в шампионата на Балканите в „Града под тепетата”.Направиха го по блястещ начин,а дори някои от „трикольорите“ са и дебютанти. Пред  14 души „съдийски апарат”,клубът от Казанлък със своите културисти спечели 8 медала за България и бе във финалната графа по категоричен начин „Най-добър национален тим”,като изпреварихме сърбите със 106 точки и  Македония с цели 249 точки. Най-значимият успех  бе за състезаващият се за”Леон”/Казанлък/  Атанас Николаев, който първо спечели титлата  в категория  „културизъм до 90 килограма”, при мъжете в или 17-ия финал в  „бодибилдинг” с 3 точки сред общо 8 състезатели от 5 нации.С номер 78 от „България А” тим,  Николаев стана първи и в „абсолютната категория”.В  идентичната категория до 90 килограма друг представител на „Леон”  казанлъчанинът  Мариян Френгиев зае второто място с 6 точки. В 8-ия финал на „първенството на Балканите” в категория  „класическия културизъм /бодибилдинг/ до 175 сантиметра” друг местен представител от казанлъшкия клуб и от „Б” националния тим  Красимир Петров зае второто място с 5 точки от общо петима от 3 държави.Краси бе с една негативна точка повече от Велислав Серафимов от „А” тима ни. В следващия 9-ти финал в „категория до 180 сантиметра-класически бодибилдинг” Николай Николов от местния клуб е с бронз от трима представители от Сърбия и домакините. При „ветераните”  в по-преден  7-ми финал на „Мастерс-Оупън категория” казанлъчанинът  Павел Любенов в „А” отбора на България  е вицешампион сред общо 5-ма от 4 балкански държави с 6 точки, като културистът на „Леон” бе изпреварен от състезателя  на Македония -Жовце Василевски с една наказателна точка по-малко.
Казанлъшкото откритие Красен Караджов „в категория над 75 килограма при младежите до 23 години”  във втория финал за първенството е втори от шест състезатели с 9 точки и представители  на 4 отбора.

Преди финалите на Балканите „най-силният мъж на планетата”  Стоян Тодорчев отново изуми всички. Вписаният в Гинес юнак издърпа пълна с вода цистерна с обща тежест 16,4 тона на 25 метра за под 28 секунди. „Супер човекът” си игра с огромната тежест като с перце. Така дръпна машината, че й даде инерция. Това се случи на „Силова демонстрация Стронг мен”, която събра стотици в панаира.Тодорчев разгърна свръх възможностите си под бурни аплодисменти и невярващи погледи. След него неколцина мъже от публиката се опитаха дори да отместят камиона, но без никакъв, ама никакъв ефект, естествено.Да детронират Стоян се опитаха 7 други мъжаги, …

Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram