Нов турнир за Краси Русев през февруари в Щвейцария

През февруари 2014г. казанлъшкият гросмайстор Краси Русев ще запише участие, първо за годината, в четиридневен турнир в Швейцария, а през април ще пътува за Аржентина. По-сериозните турнири са него са през май – тогава се провежда италианското отборното първенство, следват морски тунири през лятото, турнири във Франция и др.
Едно от най-запомнящите се участия на казанлъшкия гросмайстор Краси Русев е с с отбора на България на Европейското отборно първенство, на което през ноември Полша бе домакин. През миналата година състезателят на „Абритус“, разградския шахматен клуб, се включи в поредица международни турнири.
Красимир Русев ще продължава да се състезава и през 2014г. от името на ШК „Абритус“. Сред успехите му за 2013г. са първото място от международния турнир по шахмат Килкени Мастърс 2013 г. Шахматният турнир беше част от шахматна фестивална програма от 18 до 24 ноември в едноименния ирландски град.
Спечели и Турнира на майсторите на 34-тия международен фестивал Креспи 2013 в Милано, Италия. В надпреварата участваха 36 шахматисти от 10 държави, като Русев оглави крайното класиране с 6,5 т. от 9 възможни и най-добър допълнителен показател пред следващите го със същия точков актив Петър Арнаудов и Игор Наумкин от Русия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram