Незабравим празник за футбола на стадиона в Ягода

/Пресс ТВ/ Близо 180 деца взеха участие в международния детски турнир по футбол SELECT CUP (20 и 21 юли), организиран от ДФК „Филипов“ и Община Мъглиж. Надпреварата се проведе на стадиона в с. Ягода, а участниците бяха разпределени в три възрастови групи по 4 отбора, които играха всеки срещу всеки – U6 на Футбол 5, U13 на Футбол 9 и U14 на Футбол 11.

Сред официалните гости на турнира бе футболистът от легендарния отбор на България, класирал страната ни на четвърто място в света – Илиян Киряков. Друг атрактивен участник в него бе Джулиана Бутракова, придобила известност и от последния сезон на Сървайвър. На нея бе поверено ръководенето на футболните срещи с участието на четири български отбора и състав от Малта, водещ своята подготовка в региона.

Турнирът откриха кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов, кметът на село Ягода Димитър Димитров и почетният гражданин на Мъглиж – борецът Радослав Георгиев.

Победителите и изявени участници получиха купи, медали и награди, а много подаръци бяха раздадени под формата на томбола – топки, gsm аксесоари и др., осигурени от спонсорите. Сред тях и две фланелки на национала Ивелин Попов – екип на отбора на България и на ПФК „Левски“ София.

Турнирът създаде ценни приятелства, а много позитивни емоции и радостта от играта създаде настроение сред участниците и публиката, подкрепяла отборите от трибуните на модерното спортно съоръжение в с. Ягода, придобивка, с която Община Мъглиж заслужено се гордее.

Оставаме в очакване на следващия турнир тук, за нови възможности и успешно представяне на младите футболни таланти, отглеждани в местните школи.

Класиране при Футбол 5:

1- ФА „Карлово“

2. ФК „Аттард“ Малта

3. ФК Филипов“ Казанлък

4. ФК „Олимпия“

Голмайстор: Преслав Серкьов – „Карлово“

Най-добър вратар: Азизи Фенек – „Аттард“ Малта

Най-добър защитник: Иван Петков – „Олимпия“ Стара Загора

Най-полезен играч: Радослав Доневски – „Филипов“ Казанлък

Класиране при Футбол 9:

1. „Олимпия“ Стара Загора

2. „Аттард“ Малта

3. „Локомотив“ Тулово

4. „Филипов“ Казанлък

Голмайстор: Светломир Димов – ФК „Олимпия

Най-добър вратар: Мине Лиам – „Аттард“ Малта

Най-добър защитник: Кристиан Цанев – ФК „Филипов“ Казанлък

Класиране при Футбол 11:

1. „Олимпия“ ст Загора

2. „Локомотив“ Тулово

3. „Аттард“ Малта

4. ФК „Филипов“ Казанлък

Голмайстор: Ноил Богомил – ФК „Тулово“

Най-добър вратар: Васил Маринов – ФК „Филипов“

Най-добър защитник: Мартин Дончев – „Олимпия“

Най-полезен играч: Кейдан Фаружа – Малта

Организаторите благодариха на всички участници, спонсорите, на екипа, спомогнал за този неповторим футболен празник – Община Мъглиж, кметът на Мъглиж, кметът на Ягода за прекрасните условия, база и терен, мажоретният състав от СУ „Екзарх Антим 1“, както и на ентусиазираната публика за подкрепата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram