МОМИЧЕТАТА НА КАЗАНЛЪК ВОЛЕЙ – БАГИРА СЕ КЛАСИРАХА ЗА ФИНАЛИТЕ ОТ ДЪРЖАВНОТО ДО 15-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Младите волейболистки на Казанлък Волей – Багира се класираха за участие във финалите от държавното първенство по волейбол за момичета до 15-годишна възраст. Това стана след две комфортни и чисти победи и една загуба на талантливите „рози“ по време на завършилия в София зонален турнир.

Казанлъчанки първо разбиха с 3:0 връстничките си от пернишкия Миньор, а след това победиха също с класическото  3:0  момичета от Хан Аспарух (Исперих).

В третия си мач зелето-червените от Казанлък Волей – Багира отскъпиха пред домакините от ЦСКА с 1:3 и останаха втори в крайната красиране. Това второ място обаче им бе напълно достанъчно за класиране на финалния турнир.
Надпреварата в зоните се проведе на групи, като отборът на казанлъчанки попадна в група Б, мачовете от която се играха в в столичната зала „Васил Симов” на спортен комплекс „Червено знаме”.

Треньор на малките „рози“ е опитната специалистка от силната казанлъшка детско-юношеска волейшкола – Тамара Китипова.

Голямо напрежение и хаос по време на надпреварата често създаваше главният ръководител на занолния турнир в столицата, заради неадекватни свои организациннни решения и прекратяване на мачове с неясни аргументи, оплакаха се от ръководстпвото на Казанлък Волей- Багира. От там обявиха, че ще сезират за случая шефоевте от БФ-волейбол.

Във всеки от зоналните турнири се играеше по системата всеки срещу всеки в два дни. Класиралите се на първо и второ място отбори от шесте групи добиха право на участие във финалите на шампионата.

Отборите, класирали се на трето място участват в два допълнителни турнира с по 3 отбора. Класиралите се на първите две места от тези два турнира също добиват право на участие във финалите.

Така младите волейболистки на Казанлък Волей – Багира изпълниха заканата си да се класират за участие във финалите от държавното първенство по волейбол за момичета до 15-годишна възраст. Там амбициите им са за медали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram