Може да няма мач в Плевен за казанлъчанки, дават женския ни тим по БНТ?

Плевенският волейболен клуб „Спартак 1996″ ще трябва да напусне залата, в която тренира – спортен комплекс „Спартак“, съобщиха от тима. Принудителното изнасяне от залата ще трябва да стане в 5-дневен срок, считано от 27 септември и става по заповед на Общината. Заповедта е връчена в петък на председателя на Управителния съвет на клуба Светла Димитрова. Формалният повод е този, че клубът няма договор за наем на залата. Само че той има, уточняват клуба. И е подписан за 10-годишен срок. Но има малка уловка. Договорът е сключен с клуб „Спартак 96″. С пререгистрацията от миналата година клубът вече е „Спартак 1996″ и това, според общинарите, прави договорът му невалиден, независимо че в пререгистрирания клуб са същите треньори и състезатели.

Има по-малко от две седмици преди началото на новия сезон на първенството по волейбол за жени, което вече ще се нарича „Национална волейболна лига – жени“, а плевенските волейболистки ще останат „на улицата“. И заради това спортно-техническото ръководство се кани да уведоми Федерацията по волейбол за случващото се в Плевен, както и да търси правата си по съдебен път. Първият мач на плевенчанки, който е предвиден за 12 октомври, ще е домакински и срещу новака в групата – нашият „Казанлък Волей“ . Не се знае засега обаче, как и къде ще се проведе този мач.

Двубоите от българските първенства по волейбол – „Суперлигата за мъже“ и „Националната волейболна лига – жени“ от стартиращия през октомври сезон 2012/2013 години ще бъдат излъчени най-вероятно пряко по БНТ. Официално новината за подписването на договор между НВЛ и БНТ обаче, ще бъде обявена скоро.

Кр. Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram