Младите „Рози“ с трето място на волейболен турнир

ВК „Казанлък“ U13 спечели бронзовите медали в третото издание на мемориалния турнир в памет на големия волейболен треньор на „Марица“ Пловдив Николай Диманов. Домакините взеха победите и при двете участващи възрасти – за 12 и 13-годишните състезателки.

В турнира участваха общо осем отбора, които играха паралелно в две зали – „Лаута“ и в Спортното училище „Васил Левски“.

Надпреварата беше открита от спортния директор на маричанки Владимир Котев, който приветства участничките, а физиотерапевтът на Марица Теодора Симеонова беше направила питка, с която по стар български обичай бяха посрещнати всички отбори. Съпругата и дъщерята на Николай Диманов също участваха в откриването, а те подариха и две купи, спечелени от Диманов с „Марица“ през 2002-а година.

Купите отидоха при „Левски“ (София), за борбените мачове, в които участва отборът и за феърплей – за състава на „Миньор“ (Перник).

13-годишните казанлъчанки загубиха с 2:1 от „Марица“ на старта. Във втория си мач момичетата от школата ни изиграха силен двубой срещу „Левски“, завършил с 2:1 за столичанки, а в третата си среща „Розите“ разгромиха „Етрополе“ с 2:0.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram