Мирослав Гешев заминава на европейско в Рига

Националите по свободна борба ще бъдат с пълен състав за европейското в Рига (Латвия), което стартира следващата седмица.
Първенството ще е проверка за националите ни за предстоящите квалификации за игрите Рио 2016 през април.

В отсъствието на Михаил Ганев на тепиха в категория 86 кг. ще излезе казанлъчанинът Мирослав Гешев. Ганев е единственият ни състезател с квота в този стил за Рио. Той претърпя травма по време на турнира „Дан Колов”, но вече се възстановява успешно и след шампионата в Рига ще започне тренировки на тепих. Световният и европейски вицешампион за 2013-а Владимир Дубов ще се бори при 61-килограмовите, а при най-леките до 57 кг, която е олимпийска категория, ще стартира Георги Вангелов.

Именно с надпреварата в свободния стил при мъжете и жените започва шампионатът в Рига. На 6 март пътува първата ни група за Рига, а първите двубои са на 8 март. Същият ден е и откриването на първенството.
Схватките ще бъдат на три тепиха в 14-хилядната зала „Арена Рига”. Владимир Дубов и Мирослав Гешев взеха специалните призове на държавния личен шампионат по свободна борба в зала „Универсиада“ тази година. Мирослав Гешев  ликува с титлата в категория 86 кг, а в решителната схватка борецът на „Локомотив“ (Пловдив) срази Мехмед Гаази с 13:2 и вдигна приза за „най-резултатен борец“.
.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram